Velkommen til ankermikkelsen.dk

Jeg håber du vil finde, hvad du søger!

 

Welcome to ankermikkelsen.dk

At my homepage you will find a range of material about schools in Denmark and other countries. You will find articles and presentations too.

 

 

Anker Mikkelsen

Ammentorpsvej  3                             

DK 2900 Hellerup

 

Tlf.: +45 3940 4193

Mobil: +45 2482 4193

Mail: mail@ankermikkelsen.dk

Web: www.ankermikkelsen.dk

 

 !

På siden

The intelligent School

Finder du dansk- og engelsksproget litteratur om The Intelligences of the Intelligent School

 

Look!

Here you will find artikels about The Intelligences of the Intelligent School in English

 

 

 

News

Here you can see the presentations from The first meeting in The Scandinavian Circle of Knowledge.

 

The meeting took place in Reykjavik, Iceland March 2006 and made the starting point to the network, which will have the first conference in Iceland September 2006.

 

For more information contact to my mail!!

 

 

Presentations:

v     Circle of Knowledge

 

v     Ingunnarskóli

 

v     Seljaskóli

 

v     Varmárskóli

 

 

Nyheder

 

v      Det er nu du skal spørge dine politikere

Hvad vil du gøre for at gøre skolen til et sundhedsfremmende sted for børnene?

Vi har en enestående chance for at hjælpe vores børn til en sund hverdag med sund mad til regelmæssige tider og et godt forhold til motion. Det er nu før kommunalvalget du skal spørge dine politikere om, hvad de vil gøre for at tilbyde vores børn sundhed og velvære i skolen.

v      IT i undervisningen

- har vi nået målet?

Det er længe siden, at IT med sine koder, mystiske ord og begreber kunne kaste et skær af mystik over vores hverdag. Vi har vænnet os til IT som et redskab i dagligdagen. Et redskab, der oftest gør rutinerne lettere, og i hvert fald sikrer et mere læseligt udkomme af vores skriftlighed.

Når dette er sagt, så taler vi ikke om al den tid, der er gået først med at lære at beherske mediet sådan nogenlunde, med at forsøge sig frem, med at vente på hjælp eller med at vente på at intet fungerer, og når så hjælpen kommer frem, ja så var det bare….

v      Forventninger til skolen – og til forældrene Mange forældre har gennem årene afleveret deres barn til skolen med ordene ”Nu får I det bedste vi har” og ofte har vi som skolefolk tænkt ”Mon vi kan leve op til det?”

v      Skolebespisning nu igen aktuel. Læs artikel og støt foreningen Gratis skolemad

v      GREVE Kommunes Finlandsavis

v      Power Point fra studiebesøg i Finland  Se Power Point

v      Hvad mener skolens aktører Udsagn fra Finland

v      Reasons behind results. Læs artiklen, der prøver at begrunde de gode finske PISA resultater

v      Opposite sides of the same mountain. David Harris reflects on his visit to Denmark Read the article

 

 

 

Masterafhandling:

Læs masterafhandlingen: ”Hvordan kan fremtidens skole blive en ledet virksomhed?”

Afhandlingen beskæftiger sig med ledelse i folkeskolen og er højaktuel i forhold til den politiske debat.

 

Læs masterafhandlingen

 

 

De finske forældre bakker op om deres børns skole. De anser skolen for at være lokalområdets samlings- eller omdrejningspunkt. Bedst blev det belyst på Torparinmäen Peruskoulu, hvor forældrene i høj grad selv tog initiativ til, at der blev bygget en ny skole, og ikke mindst til at skolen har fået et design- og indretningsmæssigt fremsynet udtryk. Forældrene udtrykker selv, at deres støtte til skolen er en medvirkende årsag til den finske succes.

 

Læs artikel

 

 

- Ja, men hvorfor må skolen ikke yde service?

Forleden var jeg ved at få krydderen galt i halsen, da jeg læste min morgenavis. Anledningen var John Halse, der udtalte sig om den fleksible skole. I parentes  bemærket er jeg oftest enig med ham, når han udtaler sig om børn, skole og skoleforhold.

Læs artikel

 

 

 

Skolebyggeri

Link til ”Rådgivningstjenesten for skoleanlegg”. Hjemmeside for ”Direktoratet for utdanning” med meget om skolebyggeri i Norge. 2 informative artikler om Hellerup Skole.

 

http://www.skoleanlegg.utdanningsdirektoratet.no/index.gan?id=1665&subid=0

 

Læringsmiljø

Ideer til indretning af skolens læringsmiljø.

Se præsentationen

 

 

Reasons behind The Results

en buket af faktorer bag den finske PISA succes.

 

”Det overraskede også os selv” er en hyppig reaktion hos både skolefolk og folk på gaden i Helsinki, når man spørger ind til forklaringer på de gode resultater i PISA undersøgelsen.

I marts 2005 tilbragte jeg en uge i Helsinki med det formål med den erfarne skolemands briller at se bag om resultaterne og få belyst spørgsmålet ” Hvad er det de gør i Finland, og kan det indtænkes i udviklingen af den danske folkeskole?” Denne artikel bygger dels på deltagelse i konferencen ”Reasons behind The Results”, dels på observationer og interview på 3 tilfældigt valgte skoler, og dels på samtaler med forældre og folk i Utbildningsstyrelsen. Læs artikel

 

 

 

 

Engang var Pisa synonym med et skævt tårn i Italien, som allerede fra starten viste sig for svagt funderet og uden mulighed for at blive færdiggjort som det var påbegyndt. Genopretningen blev ikke foretaget ved at rette op på den grundlæggende misere, nej man byggede simpelt hen tårnet skævt til den modsatte side. Det virkede for en tid, så havde bygningskunsten udviklet sig, og man kunne ikke blot rette tårnet en lille smule op, man kunne også fundere det så det sikkert bliver stående rigtigt mange år endnu. Læs artikel

 

 

 

En øget faglighed.

Fagligheden er på alles læber. I valgkampen har ordet næsten fået karakter af en besværgelse som politikerne på tværs af partiskel……

Læs artikel

 

 

 

 

…også et site for børn??

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Af Camilla Vandsted, Odense

Det var den bedste sommerferiegave jeg kunne få. Bogen!

Den blev slugt i løbet af få dage og den levede op til alle forventninger, selvom den også bød på en rigtig gyser til sidst.

 

Skriv til mig, hvis i ikke er enige!

Frk_vandsted@hotmail.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download og læs bogen

”En samtidig skole”

 

Bogen diskuterer samtidighedsbegrebet i forhold til fremtidighedsbegrebet.

Fra anmeldelsen i Folkeskolen:

”…tankerne bag Hellerup Skole og udmøntningen af dem bygningsmæssigt og pædagogisk er enestående og spændende og meget lærerrige for alle, der gerne vil udvikle folkeskolen. Og bogen er skrevet af en forfatter, der udstråler stor viden, engagement, ildhu og pædagogisk vingesus. Den fortjener virkelig at blive læst”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om skolebespisning se:

 

http://www.gratis-skolemad.dk/interviews_3.htm

 

Deltag i underskriftindsamlingen og læs artikler af

 --og

 

Kan vi ikke gøre det bare lidt bedre?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Præsentation fra Finland

Visit to Finland September 14. to 16. 2005

 

A party of schoolmanagers from Denmark visited Helsinki and Kirkkonummi and was as usual greeted very velcome in the schools  and in the Educationel Department.

 

 

To English  speaking visitors.

Thanks for visiting my website

 

Unfortunately I cannot translate all articles into English. My production is first of all meant for the Danish readers and I do ask non Danish speaking visitors to mail me directly and I will answer as soon as possible.

 

You will find some articles under “Tuena Talk Back” and a single one under “Download artikler”. Soon I will load some Power Point presentations about semiotics, teaching environment and other school matters.

 

Anks

Mail@ankermikkelsen.dk

 

Logo

Jeg har valgt mit logo som et udsnit af den kendte helleristning Engelstrupstenen.

Udsnittet er ofte kaldt: ”Mand og kvinde sætter skib i søen”. Det kan efter temperament tolkes som aktivitet, samarbejde, opdagelse og rejser – Eller blot som et forment stykke kunst og information.   

Man kender ikke helt stenens oprindelse, idet den er fundet i et stengærde i forrige århundrede og kan altså også ses som et tidligt stykke genbrug